Kansliet är bemannat tis-fre kl 10-15. Övrig tid telefonsvarare 08-555 963 50 eller e-post170516 sistaansokan

Konstens vecka med Svenska Konstnärsförbundet

Konstens vecka arrangerades första gången 1985 i syfte att uppmärksamma konsten i hela landet och inspirera till evenemang av olika slag. Den väckte stort intresse och många intressanta aktiviteter ägde rum. Konstens vecka upphörde officiellt i slutet av 90-talet men har levt kvar på olika platser i landet med lokala arrangemang. 2006 återuppväckte Sveriges Konstföreningar Konstens vecka, som alltid äger rum vecka 40, för att väcka uppmärksamhet åt den konst och det arbete som visas i konstföreningarna i hela Sverige.

För dig som är medlem i förbundet

Förbundet vill även i år att så många medlemmar som möjligt ska kunna visa sin konst samtidigt och på många platser runt om i landet, och satsar därför både på en digital konstrunda på webben, tema i Bildkonstnären och utställningar i regionerna.

Digital konstrunda

Vill du delta i SK:s skickar du en (1) bild, adress till ateljé eller galleri samt öppettider under vecka 40 till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. i god tid (senast den 15 september).

Bildkonstnären

Bildkonstnären nr 3 tar upp Konstens Vecka. Har du öppet i din ateljé eller ställer ut på ett galleri, skicka in bild och text om detta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senastden 4 augusti. Tidningen kommer ut den 8 september.

Medlemsutställningar

Läs mer om vad som händer i din region under Konstens Vecka på hemsidan. Länk till just din region hittar du uppe i menyn.

Genom alla dessa olika aktiviteter vill förbundet visa den kreativitet och bredd våra medlemmar tillsammans besitter! Besökare bjuds en härlig blandning av keramik, silversmide, konsthantverk, måleri och skulptur.

Svenska Konstnärsförbundet

Hornsgatan 103
117 28 Stockholm

08-555 96 350
0760-09 04 19
info@konstnarsforbundet.se

Kansliet
Kansliet är bemannat
tisdag - fredag kl 10-15

ArtGallery
SK:s webbredaktör arbetar på tisdagar
webb@konstnarsforbundet.se
 
Styrelsen
Läs mer ››

Bildkonstnaren2 2017

Bildkonstnären 2, 2017
Omslag: Sommarbukett av Josef Pinter
Foto: Josef Pinter